fredag 27 augusti 2010

Snart klart på vinden!I helgen gör vi klart arbetet med vinden, sen är det bara att invänta isoleringsfirman som ska komma i september! Det som återstår är ett avskilt rum precis där man kommer upp för trappan, städning av vinden och till slut lite finlir för att täppa till och skydda de delar där det inte ska vara någon isolering, t.ex. vid fönstren som blir lite nedsänkta med det nya golvet och invid murstockarna.

Sedan senaste inlägget har vi fortsatt jobbet med att höja golvbjälklagets höjd till ca 35 cm, vi har reglat upp med 120 mm reglar ovanpå det befintliga bjälkarna och lagt det gamla golvet ovanpå. Än så länge har vi bara fäst vissa plankor för att fixera golvet, detta för att underlätta sprutningen av Termoträ under plankorna. På bilderna kan ni se lite hur det ser ut just nu, inget perfekt golv ute i sidorna, men det är inte heller tanken utan bara att det ska vara möjligt att gå ovanpå isoleringen och att man ska kunna förvara saker där uppe.

Golven kommer inte att gå hela vägen ut över hela vinden, som ni ser på bilden nedan har vi valt att lämna lite ute i sidorna som vi ändå inte skulle utnyttja till lagring, där fyller vi på med isolering till samma höjd som golvet istället.
Lite verktyg ligger kvar på det "nya" plankgolvet...

Lite detaljer från det nya extra trappsteget!

Inga kommentarer: