tisdag 10 augusti 2010

And the vind goes on...


Arbetet med vinden fortskrider, första delen över matrummet och glasverandan är avklarad och vi har påbörjat arbetet med att dra ledningar och ta hål för värmeåtervinning/ventilation i huset.


Glada medhjälpare är bra att ha!

Vi har utöver önskan om att spara energi och få det varmare i huset under vintern också planerat att återvinna värmen genom att värmeväxla mot vår bergvärmepump. Ett dockingsaggregat, där varm fuktig luft växlar mot en vattenslinga som förvärmer ingående vatten i bergvärmepumpen, kan ge så mycket som 2 kW effekt vid normal ventilering (1/2 rumsvolym/timme). Förutom värmeåtervinning får vi bra ventilation på köpet, vilket kan behövas på sommaren då vi har det omvända problemet, olidligt varmt på övervåningen...

Vi valde en lösning med plaströr istället för sk spiro-rör eftersom det är enklare att arbeta med plaströren och lösningen blir ca 30 % billigare.

Håltagning i vardagsrummet. Vad är det med män och stora maskiner?Det underbara kökstaket...ahh, ljuva 80-tal med furu naturell!

Under förra veckan hann vi också riva bort innertaket i glasverandan eftersom vi ska renovera den så småningom. Tanken var att rensa bort lite när vi ändå hade släpvagn hemma...möjligen kan det också bli så att vi ska isolera från insidan och då måste vi riva inifrån.

Under arbetet idag med genomföringarna för ventilationen till undervåningen fick vi såga upp väggen i badrummet, vilket var ett jättejobb visade det sig...när vi nästan var klara kom vi åt en vattenledning med sågen så att vattnet sprutade i alla riktningar, en mindre kul avslutning på dagen :-(

En blixtinkallad rörmokare fixade problemet men arbetet blev sinkat i flera timmar, vi bröt efter att läckan var fixad.


Glädje trots allt...

Morgondagen blir en vilodag, möjligen kan det bli lite arbete på eftermiddagen om tid ges!

Inga kommentarer: